Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen Discreet verpakt
  • Online sinds 2002 Natuurlijke producten

Erectieproblemen

Erectieproblemen

Erectieproblemen zijn onlosmakelijk verbonden met het ouder worden. Met het ouder worden neemt ook het aantal mannen toe dat met problemen van deze aard wordt geconfronteerd.

Erectiestoornissen, ze komen veel vaker voor dan u lief is

Dit soort problemen zijn onlosmakelijk verbonden met het ouder worden. Met het ouder worden neemt ook het aantal mannen toe dat met problemen van deze aard wordt geconfronteerd. In veel gevallen is er echter een hele goede oplossing voor handen.

Komen dergelijke klachten veel voor?

Op basis van een goed gefundeerde schatting krijgt op enig moment ongeveer 15 % van de Nederlandse mannen op enig moment te maken met een of andere vorm van erectiestoornis.

Om wat voor soort klachten gaat het?

Het overkomt veel mannen dat zij op de een of andere manier geconfronteerd worden met een penis die niet echt hard meer wil worden, dan wel niet hard wil blijven. Op dat moment hoeft er nog lang geen sprake te zijn van enig erectieprobleem.

Is een erectieprobleem inderdaad het gevolg van het klimmen der jaren?

Het antwoord is in vrijwel alle gevallen ja, het probleem is in veel gevallen gerelateerd aan ouder worden. Onderzoek leert dat onder mannen van tussen de 50 en 60 jaar ongeveer 24 % te kampen krijgt met erectieproblemen en onder 60 tot 80 jarigen is er sprake van een percentage van 41 %. Overigens kan er een daling worden vastgesteld bij mannen ouder dan 80 jaar. Dat heeft met name te maken met het feit dat mannen die een dergelijke leeftijd bereiken doorgaans een goede gezondheid genieten. Wel is het zo dat aandoeningen als bijvoorbeeld aderverkalking en diabetes het krijgen van een erectie behoorlijk kunnen belemmeren evenals klachten van psychische aard.

Wat kan men verwachten wanneer men niets onderneemt om de klachten te verhelpen

Puur medisch gezien heeft dat geen enkele ernstige consequentie. Doorgaans zullen de problemen stabiel blijven maar in voorkomende gevallen kunnen de klachten verergeren. Dit vloeit dan met name voort uit het feit dat na een aantal mislukte pogingen het zelfvertrouwen bepaald niet toeneemt en men dus steeds angstiger wordt.

Kan een dokter iets voor u betekenen bij erectieproblemen?

Wanneer men de schroom van zich afwerpt en eens op consult gaat bij de huisarts kan deze in een openhartig gesprek mogelijk tot de conclusie komen wat de oorzaak van het erectieprobleem is. Doorgaans zijn er heel breed bezien twee mogelijkheden die tot dit probleem kunnen leiden: het zij van psychische aard dan wel van fysieke aard. In sommige gevallen kan een stuk voorlichting omtrent datgene waar men bij het ouder worden zoal mee te maken krijgt een verhelderend uitwerking hebben. Hiermee kan de onzekerheid soms worden weggenomen en ontstaat de mogelijkheid om toch weer op een normale en natuurlijke wijze een erectie te krijgen.

Hier staat bij ouderen echter tegenover dat de problemen met het krijgen van een erectie doorgaans van lichamelijke aard blijken te zijn. In dat geval kan de huisarts een erectiemiddel voorschrijven. Er zijn verschillende medicaties die in aanmerking komen om een erectieprobleem op te lossen, ieder van deze middelen is van een ongeveer gelijkwaardige goede kwaliteit en derhalve van een zelfde effectiviteit. In een aantal gevallen (75 %) verbetert de kwaliteit van de erectie en in 60 % stellen ze u in staat om weer met maximaal plezier geslachtsgemeenschap te hebben.

De man en zijn erectiepil

Ruim 30 % van de mannen geeft aan dat de eerste ervaring met een erectiepil negatief is. De gevolgtrekking is in dat geval veelal dat het middel in zijn algemeenheid niet voldoet. Vervolgens  gaat men dan niet verder op zoek naar een alternatief. Deze conclusie kwam tot stand aan de hand van een onderzoek onder 631 mannen die een gemiddelde leeftijd hadden van 55 jaar die ooit wel eens aan een erectiepil hadden gewaagd. Bleek deze pil niet effectief dan was dit voor hen de eerste en ook de laatste maal dat men een dergelijk middel had aangewend. Ten gevolge van dit gebrek aan effectiviteit verloor een groot deel van de mannen alle zelfvertrouwen en raakte een sommige van hen zelfs in een depressie bij de gedachte dat het nooit meer goed zou komen.

Een derde deel van de mannen staakte verdere pogingen en accepteerde klaarblijkelijk dat een gezond seksleven geen optie meer was. Het ware verstandiger geweest om nog eens op consult te gaan bij de huisarts ten einde te overleggen of er nog andere mogelijkheden konden worden toegepast. Niettemin is het vaak zo dat ook enkele alternatieve middelen wel effectief kunnen blijken te zijn. Natuurlijk is Viagra het meest bekende erectiemiddel en is het daarom voor de hand liggend dat de arts ook dit middel voorschrijft. Een veel voorkomende reden om niet voor een tweede keer naar een arts te gaan is gelegen in het feit dat men niet veel zin heeft om nogmaals de schaamte van een dergelijk gesprek te willen ondergaan, er van uitgaande dat het toch allemaal niets oplevert. Toch zijn er wel degelijk meerdere mogelijkheden om het probleem te tackelen! Daarom bij erectieproblemen altijd contact met een arts opnemen.

Informatie
De informatie op deze site wordt door de redactie verworven, geschreven en verwerkt in associatie met een netwerk professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties altijd contact op met een arts.

Referentie
Thuisarts.nl, Redactie, Mayo Clinic Staff. (2015, May 27). Erectile dysfunction.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »