Terug

 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • Erectiepillen Discreet verpakt
 • Online sinds 2002 Natuurlijke producten

Te snel orgasme

Te snel orgasme

Wanneer je als man met regelmaat veel te snel een orgasme krijgt wordt dit vaak als vervelend ervaren en niet alleen door jou, maar –nog veel vervelender- ook de partner waarmee je de liefde bedrijft.

Sneller klaarkomen dan je lief is

Snel klaarkomen en meer controle over je orgasme

Wanneer je als man met regelmaat veel te snel een orgasme krijgt wordt dit vaak als vervelend ervaren en niet alleen door jou, maar –nog veel vervelender- ook de partner waarmee je de liefde bedrijft. Het veroorzaakt een gevoel als zou je geen controle over jezelf hebben. Veel liever zou je er veel en veel langer van willen genieten en dit geldt natuurlijk in gelijke mate voor de partner. Hierbij komt dat je partner er in principe weinig aan kan doen. Vrijwel de meeste jongere mannen hebben, bij aanvang van hun seksuele activiteit te kampen met het probleem van een te snel bereikt orgasme, het is vooral lekker en spannend om van alles op seksueel gebied te ontdekken en te ervaren. Echter wanneer je na verloop van tijd wat ervaring begint op te doen zal je ook in staat zijn om het klaarkomen langer op te houden en daarmee het genot voor beide te vergroten.

Wat kun je doen tegen te snel klaarkomen?

Allereerst kun je proberen jezelf aan te wennen om, tijdens het masturberen, tegen de tijd dat je een orgasme aan voelt komen even te stoppen. Dit doe je pas op het allerlaatste moment , als je het orgasme echt op voelt komen. Dat moment ga, naar mate je het vaker doet, steeds beter herkennen en precies op dat moment dien je dus te stoppen. Op het moment dat je gestopt bent neem je een korte pauze in acht en daarna ga je gewoon weer verder. Dit kun je, als je echt wil natuurlijk ook nog een aantal keren herhalen. Het zelfde trucje kun je ook toepassen tijdens de geslachtsgemeenschap met je partner.

Het komt op het zelfde neer: wanneer je een orgasme voelt opkomen dan houd je even kort in, daarna kunt je gewoon weer verder gaan. Een andere variant dient zich aan wanneer je partner orale seks (fellatio) met je bedrijft, in dat geval dien je aan te geven wanneer zij of hij even in moet houden om een vroegtijdig klaarkomen tegen te houden. Idem dito geldt dit wanneer partner je masseert. Het is de manier om het vrijen op den duur alleen maar langer vol te houden, met als enig doel jezelf en je partner meer en meer genot te verschaffen. Laten we wel wezen, mensen hebben gedurende de evolutie gelukkig bedacht dat het hebben van seks meer doelen dien dan uitsluitend de voortplanting.  

Nog meer tips en trucs om seks leuker en langer te laten duren

 • Wederom kort voorafgaand aan een opkomend orgasme druk je met je duim gedurende zo’n vier secondenop je eikel. Dit werkt alleen wanneer je dit vlak voorafgaand aan het moment dat je je orgasme op voelt komen doet;
 • Ook kun je zo nu en dan kortstondig stoppen met vrijen waardoor de spanning een beetje afneemt. Wanneer het gevoel dat je klaar dreigt te komen een beetje is weggeëbt kun je de draad dan weer kalmpjes oppakken;
 • De spanning van je bilspieren even laten verminderen dan wel precies andersom de spanning op je bilspieren weer  opvoeren;
 • Tijdens het vrijen even kort aan je ballen trekken, uiteraard weer vlak voor dat je een orgasme voelt opkomen. Je kunt ook aan je partner vragen dit te doen, maar dan moet je dat wel van tevoren afspreken;
 • Door tijdens het vrijen zo nu en dan even aan iets totaal anders denken raak je zodanig afgeleid dat voor dat moment een orgasme ook achterwege zal blijven;
 • Met een condoom vrijen leidt er sowieso toe dat je minder makkelijk klaar komt en dus per definitie alleen al daardoor langer kun vrijen. Er zijn natuurlijk nog een aantal goede redenen om met een condoom te vrijen!

Snel een orgasme bereiken

Bij een enkele man kan snel een orgasme bereiken het gevolg zijn van pijnlijke seks. Mocht dat de manier zijn waarop je seks beleeft dan kun je dit alleen voorkomen door inderdaad iedere keer dat je vrijt je orgasme niet in te houden maar snel klaar te komen. Mocht je toch regelmatig vroeger dan gewenst een orgasme krijgen dan moet je daar misschien geen al te groot probleem van maken, zeker niet wanneer je partner er geen punt van maakt. Je hebt dan tevens de mogelijkheid om later gewoon nog een keer de liefde te bedrijven of je partner na je orgasme nog wat verder te verwennen, bijvoorbeeld oraal (beffen) of een lekkere massage van de clitoris. Het gaat uiteindelijk niet om het  zo lang mogelijk volhouden maar om het zo lang mogelijk genieten. 

Hoe zit het met vrouwen en klaarkomen?

Ook vrouwen kunnen wel eens heel snel een orgasme bereiken, maar doorgaans vormt dit niet echt een probleem aangezien zij vaak in staat blijken om, makkelijker dan mannen, meerdere malen klaar te komen.

Wat kan een vrouw zelf doen om haar orgasme uit te stellen?

Wanneer je voor jezelf vindt dat je te snel klaarkomt kun je, net als mannen, zelf oefenen hoe je een orgasme uit kunt stellen. Je kunt dit doen door je clitoris met je vingers te bespelen (vingeren) maar ook een speeltje als bijvoorbeeld een vibrator kan hierbij niet alleen handig zijn maar ook plezierig. Wanneer je echt vrijt kun je natuurlijk met je partner afspreken dat hij zich, op het moment dat jij daar behoefte aan hebt, even in te houden zodat de spanning even afneemt. Daarna kun je uiteraard gewoon weer doorgaan.  Het wil ook wel eens voorkomen dat een vrouw bij sommige standjes of handelingen langzamer dan wel sneller klaarkomt. Dat is vervolgens een kwestie van ervaring op basis waarvan je je manier van vrijen aan kunt passen.

Informatie
De informatie op deze site wordt door de redactie verworven, geschreven en verwerkt in associatie met een netwerk professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties altijd contact op met een arts.

Bron
Redactie, thuisarts.nl.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »